Balletten Snedronningen i Dronning Magrethes scenografi i Tivoli

Anmeldelse 5 ud af 6 stjerner

I Tivolis snedækkede smukke julelandskab, opføres i koncertsalen i år i hele julemåneden, H.C. Andersens berømte eventyr Snedronningen. Her er det i en uropførelse af den utrolig velkoreograferede russiske koreograf Yuri Possokhov trin og fortolkning. Et spil mellem legen og sorgen, kulden og varmen, der får os til at fryse og tænke, at kærligheden er størst. At kun livet egentlig rigtig kan leves, hvis vi følger vort hjerte som Gerda og dermed er hun vores helt – bravo til Sakura Innoue.

Scenografi og kostumer er virkelig kunstneriske og poetiske tegnet af selveste Dronning Magrethe, endnu engang i samarbejder med Tivolis Pantomime Teatret. Musiker og komponist Olands poetiske musikalske univers, danner det smukkeste univers, sammen med forfatteren Camilla Hubbes libretto. Selv toner Oland frem på skærmen, i en kæmpe format som snedronningen. For her forenes fortid og nutid, maleri og digitalisering og kunsten bliver levende over skærmene, som scenografien består af. Det fungerer virkelig flot, med snevejr og blomster , vand og nordlys, klang og toner- det er utroligt smukke scene og tonebilleder. Tillykke til Dronningen, Oland og Tivolis – samt Morten Just fantastiske videodesign og Al Crawfords tindrende lysdesign. Det klæder Dronningens streger – som både rummer det abstrakte og de præcise tegninger, af det gamle København – bravo Yuri Possokhov.

Historien centrerer sig om lille Gerda, der elsker at lege og danse med vennen Kay, rørende danset af Giovanni Messeri. Men en splint i hjertet og en isnende kulde lægger sig over Kay og så begynder Gerdas odysse af en rejse gennem landskaber af vand, jord, planter, dyr, fugle, insekter, is og kulde og al verdens forhindringer. Kun hendes rene sind og kærlighed til Kay, fører hende hele vejen fra København, gennem Lapland til Svalbard – hvor Snedronningen har Kay hos sig. Gerda går fra at være barn, til kvinde og i sær i 2. akt, er vi med hende og med handlingen. Kun fordi hun elsker af et rent hjerte, kan hun kæmpe. Og ved at være nærværende over for ethvert væsen hun møder på vejen, vinder hun. Hun giver sig selv – hun elsker Kay – og hun er næsten ved at dø. Mange børn kender jo historien i Disney frie genfortolkning af HC Andersens Snedronningen – aktuel vil fortællingen nok altid være. Tivolis opsætning er en flot og ren oplevelse af give sin familie.

Netop det rene sind, danses så smukt frem af balletdanseren Sakura Innoue, der så bedårende klart danser rollen som Gerda. Ved fremkaldelserne løb tårerne ned af kinderne og en klump i halsen gjorde det for svært at råbe bravo, men hele salen stod op i bifald.

Hele ensemblet var utroligt dygtige. Rensdyret spillet af Calos Garcia var fuldstændigt uimodståelig næsten magisk midt i snestormen, samt Rosen Glauber Silva, var så fortryllende lækker. På scenen dansede Allan Klausen også vidunderligt sjovt, både som finnekone, bedstemor og troldkonen. Prinsessen Helena Casado var majestætisk smuk og Røverpigen Natuska Abe, sprængfyld af energi og spillopper – hele ensemblet var magisk.

Tak til hele ensemblet, Tivoli og Pantomine Teatret.

Vi må huske også at læse selve eventyret Snedronningen af H. C. Andersen, men skynd jer at bestille billetter – det er en smuk forestilling for alle aldre.

I kan læse mere om forestillingen og købe biletter her


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *