Danmarkshistorien af Sigurd Barrett

Anmeldelse : 5 ud af 6 stjerner

Sigurd Barrett er en stjerne, fuld af hjerte, musikalitet og en hel del uskyldig charme. Han har kastet sig ud i at fortolke Danmarkshistorien i en teaterudgave, i en festlig iscenesættelse af Louise Schouw,, som vi så i Det Kongelige Teaters Skuespilhus. Forestillingen er nu på Turne rundt omkring i landet. Sigurd Barretts Danmarkshistorie er baseret på alle de hovedpunkter vi kender fra historietimerne. Luise Schouw får i lattermildt samarbejde med scenograf- og kostumier Rikke Juellund, rigtig mange epoker farverigt med, ved at præsentere både musik, folk, fæ, kendte personligheder, dragter og tider gennem Sigurd Barretts skønne musik og lette dramaturgi. Det skaber både smil, våde øjne, klap og respekt. Man kan også læse hans version som bog, og den kender jeg nogen der anbefaler på det varmeste. Det er selvfølgelig en let udgave af Dannmarkshistorien, altså ikke en akademisk eller dybt kunstnerisk fortælling, men super rart at give sine børn den gave – at få det indblik og introduktion til overblik, som det giver at se forestillingen – tak for det.

Teaterforestillingen har Sigurd Barrett som fortæller, og handlingen centrer sig en en stor velsyngende og følsom skolepige (Dagmar Christine Barrett, Ellinor Rosa Barrett ) og hendes enlige distræte mobiltelefons smarte far, sjovt spillet af skuespilleren Adam Ild Rohweder, der trækker en del, men det harmonerer fint. Faren har opfundet en tidsmaskine, der utilsigtet sender pigen alene rundt i historiske tider, fortællinger, sange og optrin opstår og mange aspekter puttes ind i handlingen. Til tider minder det om en skolekomedie, men alligevel kan forestillingen så meget mere, ved at på højeste niveau at nå rundt via musik, dygtige dansere og flotte kostumer og en fortælling om Danmarks historiens mange facetter.

I stykket medvirker kun en professionel skuespiller (Adam Ild Rohweder), ud af ensemblet på 9 medvirkende, og ellers er det 3 dygtige musikere ( Eskild Dohn, Martin Klausen, Mikkel Riber) og 5 dejlige børn der spiller, danser og synger og performer alle de mange roller rigtig fint. Der er en skøn ånd på scenen, som strejfer amatørspil men det er også humoren og det er hyggeligt, og sikke nogle dejlige syngende og dansende børn: Koreografi: Toniah Pederse, Danseinstruktør: Rikke K. Vangsgaard

Så forestillingen skal have 5 stjerner, for den er skøn. Handlingen kommer rigtigt fint ud over rampen og kan med stor succes kombineres, med en tur i lejre eller på Nationalmusseet, for at sætte endnu flere spor, af lærdom hos de små. For forestillingen er fortalt, så alle med barnlige sjæle kan følge med.

Sigurd Barrett står ligesom for lidt enfoldighed – sådan er hans karakter – som en dejlig bamse, man gerne vil kramme og som man helt sikkert kan regne med – og det kan man med Danmark Historien fortalt af ham. I Pausen og efter stykket, står han også klar med autografer, selv til dem der ikke køber af al merchandise og bøger m.m. Han giver den alt hvad han har – man kan mærke hans hjerte og det er vigtigt. Spændende om han på et tidspunkt kaster sig ud i endnu dybere kunstneriske lag – mon det behøves vi ikke her – vi er vilde med ham og forestillingen, som han og den er og det er publikum tydeligvis også

I kan læse mere her om turneen

Tak til hele holdet

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *