Drengen der fik en hunds hjerte

 

Anmeldelse:

6 ud af 6 stjerner

 

Må jeg starter med at rose instruktøren Vibeke Wrede og scenografen Peter de Neegaard. Super intensitet fra skuespillerholdet –  helstøbt og mega smuk scenografi.

Teaterforestillingen Drengen der fik en hund hjerte, på Teartet Zeppelin i Waldemarsgade på Vesterbro i Købehavn,  er en sælsom og smuk forestilling, med en modig og lidt uhyggelig handling. Om drengen, rørende intenst og frygtløst spillet af Johan Damgaard-Lauritsen.  der er for meget alene hjemme. Kvinden der stjæler hjerter og skærer dem ud med kniv. spillet nådesløst godt af Mie Brandt, giver en hund et firbens hjerte og drengen hundens. Hunden hvis liv næsten har kniven på struben, da en firbens hjerte ikke tåler mange snestorme, spilles virkelig godt af Gerard Carry Bidstrup.  Drengen og hunden hvirvles ud i en snestorm og en søgen efter hans søster , Her møder de en skytsengel. så kærlig og fint spillet af Martia la Cour,, der er fuld af poesi og omtanke og på et tidspunkt råber til drengen ” Husk at passe godt på hunden, for du har den hjerte ”

Scenografien er også ganske smuk, og virkelig funktionel og æstetisk. Skuespillerne spiller alle med hud og hår og man mærker det helt ind i hjertet – mit gjorde bogstavelig talt ondt, ind til det hele blev godt igen. Man skal være mindst 7 år og der var en enkelt i salen der var yngre,  der nød det meget og ingen lod sig skræmme. Jeg er sikker på alle aldre i skolen,  ville elske at se denne forestilling. Hos mig selv, rammes der en nerve, der handler om hvad der er vigtigt og det er den omsorg vi viser hinanden. Hvor vigtig den er – mennesker og dyr imellem at passe på det dyrebare liv vi har og kan give hinanden. Jeg kan forestille mig, som skoleforestilling, at mange dybe snakke og stile om emnet.  kan opstå efter man ser denne teaterforestilling.

Drengen der fik en hunds hjerte, er baseret på Louis Jensens bog af samme navn. Den vil jeg utroligt gerne læse. Forestilling skaber en del billeder inden i mig endnu,  her efter at have set forestillingen og det er jo teaterkunst kan. De smukke billeder, historien om hvordan nogen klare noget som er så svært og essentielt. musikken, ordenen, de smukke kostumer – og igen ikke mindst skuespillernes ildhu. Sikke en gave at se det hele, men også at der er en bog.

Der er ting i mig, der rør på sig, med en klump i halsen.

Skynd jer at se teaterforestillingen Drengen der fik en hunds hjerte – den er så smuk

Tak til hele holdet :

Forfatter Louis Jensen

Forlag Gyldendal

Idé og koncept Vibeke Wrede & Mie Brandt

Manuskript og Instruktion Vibeke Wrede

Instruktørassistent Laura Walters

Medvirkende Maria la Cour, Gerard Carey BidstrupMie Brandt, Johan Damgaard-Lauritsen

Videoteknik Mikal Bing

Komponist Alexander Elung

Scenografi og videodesign Peter de Neergaard

Kostume- og maskedesign Lauréline Gormsen Démonet

Kostumier Camilla Lind

Lysdesign Martin Danielsen Barnung

Lyddesign Jonas Jørgensen

Rekvisitør Tina Kornerup-Bang & Trine Lægdsmand

Produktionsleder, bygger og afvikler Peter Edward Rasmussen

Bygger og teknikassistent Rasmus Månsson

Der kan bestilles billetter og læses mere om forestillingen her   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *