Eventministeriets “Peddersen og Findus” på det Kongelige Teater

Anmeldelse: 5 ud af 6 stjerner

I kender måske bøgerne af Svend Nordquist,  om Pedersen og Findus ? Måske har I  set filmen ? I Skuespilshuset på det Kongelige Teater i Niels P. Munks vel Instruerede forestilling, inviteres man inden for i Peddersens hjem. Og det er helt inden for – inde i selve scenografien på scenen.  Det er et eventyrligt hjem, fuld af dybde og ting man kan gå på opdagelse i med ‘øjnene,  godt” klemt sammen” af scenografen  Lisbeth Burian. Hun rammer det univers man kender i forvejen. Her med en mere autentisk vinkel,  da det er rigtige møbler, der dufter og knirker. Et hus fuld af ting og sager, gamle møbler, brændeskur, køkken, en fin gammel sofa og hele Peddersens landelige hule – så magisk at være der.

Skuespilleren Johannaes Lilleøre er så fin i rollerne  – der alle spilles af ham. Hovedsageligt er han Peddersen selv, dog i en lidt yngre udgave, men han rammer så fint den ensomhed, som han hives ud af, da nabokonen giver ham killingen Findus, som Lilleøre også spiller. Som en fin lille mis – der leger og roder og stiller spørgsmål og udfordrer Peddersen.  Den rolle kender  man til som forældre. Og så fortællerstemmen, som endda bliver til en høne for en kort stund. Men man henføres og følger Peddersen i hans tanker, stemningsskift og eftertænksomhed.  Johannes Lilleøre skifter så rørende mellem karaktererne.

Hvad vil historien ? Fortælle os om hvor meget kærlighed, der kan være mellem et menneske og et dyr nok. Måske respekten for det enkelte menneskes lille liv, for vi må jo sidde stille, vi er gæster.  Det er en virkelig hyggelig oplevelse og til sidst bydes vi alle på pandekager med syltetøj – vi har gennem hele forestillingen siddet på gulvet, bredt broderet med mange forskellige guldtæpper. Stille sad vi og fulgte alt hvad der skete, og holdt Findus – som var imaginær og alle børnene var med på legen .

Findus og Peddersen er en lille smuk forestilling – som jeg varmt kan anbefale. Desværre lukker Eventministeriet, som opsætter forestillinger, der tager kortere tid at producere og derfor mere har karakter af af være en slags reading   Følg dem på facebook her . Men mon ikke vi får mere at se, det er i hvert fald en dejlig forestilling, som i en måske lettere transportabel  scenografi, ville være kær at sende rundt på turné. Læs mere om forestillingen her 

Tak til hele holdet :

Instruktør: Nils P. Munk

Scenograf: Lisbeth Burian

Skuespiller: Johannes Lilleøre

Komponist: Peter Bruun

Scenografassistent: Lise Marie Birch

Tonemester: Jonas Jensen

Lysdesign: Camilla Wied

Sceneteknik: Jørn Thostrup

Sceneteknik: Svend Bergstrand

Forestillingsleder: Birthe D. Knudsen

Producent: Rikke Hedeager

Kostumer: Anne Sofie Bruun

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *