Eventyrteatrets “Et Juleeventyr”

Anmeldelse: Så har der været premiere i Glassalen i Tivoli i dag. Jeg havde en pige på 5 år med. Det var lidt svært at lokke hende med ind i salen, da selve det julepyntede tivoli udenfor var så fortryllende – med sne og fristelser alle vegne. Heldigvis fandt hun som jeg Glassalen magisk – og der var nye ord af lære, som for eksempel nærig og rig. Hun var vel underholdt, selv om der nok var en del, hun ikke forstod – men nisser, musik og spjæt var der masser af, og det nød vi begge.

Eventyrteatrets skuespillere, er børn og unge mellem 7 og 20 år. De har de sidste 25 år været under ledelse af Susanne Vognstrup.

Charles Dickens’ klassiker: ”Et juleeventyr” fra 1848 handler om den nærige rigmand, der hele sit liv har været ubarmhjertig og udnyttet andre. Han får via en hård nat med nisser og ånder et syn og et besøg af et genfærd. I synet ser han tilbage på sit liv, fra sin lykkelige ungdom til den nutidens barske person, som han er blevet. Han ser til sidst forfærdet ind i fremtiden – ser hvordan det vil gå ham og alle andre omkring ham, hvis ikke han ændrer spor. Hovedrollen som rigmanden Hr. Skruts, blev spillet flot af Daniels Vendelborg. Tangoen blev sunget, danset og spillet fænomenalt af Jacob Marley som genfærdet. Der var i det hele taget en vidunderlig ung energi, som kun kan komme fra så unge, ambitiøse, talentfulde skuespillere – i en fantastisk koreografi af Vivi Siggard, smuk scenografi af Kirsten Brink og dygtig instruktion af Bo Skødebjerg.

Det er et sjovt, sødt og godt stykke – skrevet af Gunvor Reynberg, med skøn musik af Christian Dahlberg. Stykket er fuld af magi, og uden at sige for meget er det en hjerternes fest. I kan læse mere om teatret og forestillingen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *