Frøken Ignora Eksploderer på Anemone Teatret

Anmeldelse:  4 ud af 6 stjerner

“Frøken Ignora eksploderer” er en børneteaterforestilling på Anemone Teatret for de 5 -12 årig, baseret på Katrine Marie Guldagers børnebogsserie om Frøken Ignora.

På scenen på Anemone Teatret, bevæger Ignora sig rundt i sit genkendelige univers. hvor skolen, venskaber og følelser fylder meget, samt hendes mange miavende Katte. Hverdagen er fuld af nære følelser til kattene og til de to venner, men nogen gange  opstår også ubehag som jalousi, generthed, usikkerhed og  hendes sind mørklægges ofte kort af en eksplosion af et mørkerødt vredesudbrud – som larmer og ikke er rart for nogen – ej heller os i salen. Vi lærer gennem Ignora og hendes navigation af emotionerne, mobningen, forelskelsen og venskaberne, hvordan hun med  tiden, ikke lader vreden blive for stor, hvordan man som barn kan lade være med, at lade det svære fylde alt for meget – og det er godt. De små tilskuer i salen, må kunne spejle sig i de forskellige situationer og det er rart- som forældre kan man genkende børnenes univers.

Scenografien er sort og da vi ikke kendte historien, kunne man godt have tænkt sig at se Ignoras vandtårn, som vi kun så på plakaten – og der så det magisk ud. Den sorte scenografi fungerede rigtig flot i scenen med morens opdukken, for spillet med de to, der ligner hinanden og morens sjove maddåser i poserne fungerer så flot. Det er alt for sent for Ignora at få en mor, hun kan selv vande blomster nu, så hun sender sin mor videre – men æstetikken i den scene fik mig til at sukke veltilfreds.

Jeg savnede mere umiddelbar barnlig uskyldighed mellem børnene, for er der noget børn kan, så er det at have øjnene på bolden hvor de er – en frisk uskyldighed som godt kunne skrues op for nogen gange.  Forestillingen er god og fint spillet,og det allerbedste ud over helheden,  var sangene som var så flot flerstemmet fremført og med en uskyld som klædte det hele.

Skynd jer ind og se “Frøken Ignora eksloderer”, den er sød og dyb, for hvem kender ikke til at være fuld af følelser – og som forældre mindes man om, hvor meget vores små helte udsættes for i deres univers af skole, venskab og kærlighed. Det skaber eftertænksomhed og er absolut et teaterbesøg værd. Der er ros til hele holdet:

Medvirkende

Amalie Fjeldmose
Ane Helene Hovby
Christian Bergman
Musik og musiker:
Sven Meinild
Instruktion:
Lisbet Lipschitz
Instruktørassistent:
Marie-Louise Petersen
Scenografi og kostumedesign:
Rebekka Bentzen
Regissør:
Pernille Lehnert
Katte:
Lin Harley

Forestillingen spiller frem d. 2 nov.. 2017 og der kan bestilles biletter her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *