Genklange

Anmeldelse: 5 ud af 6 stjerner

 

Genklange er en forening, der udbreder kendskabet til klassik musik, ved at lave små og mere eller minde dramatiske koncerter for børn. Genklange skaber interesse for at spille, lytte og forstå klassik musik, samt det at synge klassiske små vers og sange. Børnene sidder på jorden og må have bamser og madkasse med, og de må af og til klappe, synge og række fingeren i vejret og danse en enkelt dans. Bagefter får alle børn en juice, en frugtstang og lov til at prøve at spille de instrumenter, der indgår i koncerten.

Den koncert der ses her på fotoet, er med Christina Bjørkøe (klaver) og Johannes Søe Hansen (violin) – og de gør det rigtig godt. De kommer godt rundt om dur og mol, sol og vind og børnene er godt med. Man fornemmer, at man her har at gøre med absolut ekvilibrister – mere af det! Når man som teateranmelder kaster sig ud i at anmelde denne slags koncerter og forening, så er det fordi, det trods alt er en slags teater, da der indgår små fortællinger. Vi kunne selvfølgelig godt tænke os scenografi og al dét der hører sig teater til, men når det er sagt, så gør de to det godt, såvel som foreningens leder og ophavsmand Gabriella Meinert-Medici.

Da vi har hørt og set en del af Genklanges koncerter, har vi valgt at give foreningen Genklange som helhed 5 stjerner – da vi absolut mener, at der spilles mange flotte og fine koncerter, som alle forældre burde tage deres børn med ind at høre. Også en kæmpe tak til de to fantastiske verdensmusikere Johannes Søe Hansen og Christina Bjørkøe – som man som barn, såvel som voksen, bør se og høre live.

På Genklanges hjemmeside er der desuden små opgaver, der er værd at kigge på, og I kan læse mere og finde datoer her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *