Hvem bestemmer ? Teater Hund og Co.

Teateranmeldelse:

To små piger er sendt til pasning i et slags værksted. Et rum fuld af reoler, med dimser og dutter. Pigerne er ret så forskellige af sind, selvom de er ret så ens at se på, Men de kan lide hver deres form for ting og sager. Det er faktisk heldigt. Men pigerne skal lige lære at se det selv. Den enes skrald, bliver den andens guld – og der skabes og der bygges og hvem bestemmer ? Hvilken vinkel er rigtig ? Hvilket perspektiv giver den korrekte opfattelse ?

De to piger bruger hver en knap på scenen, og det bliver ganske magisk. De bygger først et stort ubrugeligt skellet, men pludselig går der flow i den, og pigerne får alle kander og vaser og dimser til at side fast, til en symfoni af et soundtrack og det bliver en helt vidunderlig dans og hule de skaber, netop som når børn, såvel som voksne er i leg, i flow – i spil. Man henrykkes som barn og som voksen.

De to skuespillere Anne Dahlsgaard og Katharina Kamber spiller helt forfriskende godt. Stykket er utrolig seværdigt og stimulerende for børnene. Det kunne jeg mærke på børnenes leg uden for bag efter.  De arbejdede sammen og fandt på. Flowet er tydeligt at se i skuespillernes kroppe og det er en fryd. Det er rart at samarbejde, og rumme hinandens forskelligheder og bygge på det.

Måske kunne man udbygge oplevelsen, med en workshop hvor man lige som pigerne på scenen, får lov at skabe billeder af ting i en projekter, eller byggede huler eller skulpturer af ting eller skrald. Man kan jo iht gøre det selv.

Teater Hund og Co. er netop ved årsskiftet blevet et nyt “lille storbyteater”  – og Tillykke til dem – vi glæder os meget til at se hvad I mere finder på .

Vi giver 5 store stjerner og siger bare : “skynd jer ind, at se det”. Tillykke til instruktør og dramatiker Mette Bendix.

Stykket er for de 3-8 årige og vi så det på Annemone Teatret. I kan se mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *