“Hvor går drømmene hen ?” af Teater Kompas på Zangenbergs Teater

Anmeldelse: 4 ud af 6 stjerner

På scenen står en seng, og det er ikke rart at skulle sove – sove alene, drikke multivitamin juice – eller vente til det bliver morgen. Hovedet koger over, og drømmene tager magten. Et Dalisk univers fremstår på scenen, og de små i salen gemmer hovedet. Vi kender det godt – det vi ikke forstår. Forløsningen og knuderne – drømmenes land.

Videokunsten af Magnus Fuhr får plads, og det er super moderne og virker godt , Urene rammer hele rummer, øjet er i månen og sådan er vores liv nu – digitalt – og det gør livet lettere for en omrejsende teatertrup. For Teater Kompas, der har produceret forestillingen,  skal på turne – til de institutioner der fremover har købt forestillingen.

Tankerne går løs, surealistisk og alligevel dybt genkendeligt. Er drengen vågen hele natten ? Sover han ? Er søsteren der rigtigt ? Drømmer han ?  På scenen foregår lidt uforståelige ting – men for første gang i lang tid – er der ikke angst for at skulle sove herhjemme, her til aften.  Det er rart med teater, at man kan sidde der i mørket og se andre klare ærterne på scenen og  man opdager de har det ligesom en selv. For kunst forløser – såvel som drømme gør. På breddegrader vi ikke helt kan måle. Følelsesbølger, der viberer og får ting til at falde på plads.

Drengen spilles rørende af Anders Glud Jensen  – og søsteren  er lidt uforklarlig mystik som søstre er – specielt når man drømmer – og samtidig legende nærværende af Johanne Dal- Lewkovitch. Det er frygteligt ensomt, når hun forsvinder ned under isen i skuffen.

Det er godt – at tale om drømme – og det er så fedt når drengen vågner til sidst . Her får han fortalt sine forældre, hvor gerne han hellere vil gå til dans end til fodbold – og hvor skønt at se skuespillerne danse på scenen. Det føles så godt at gøre det man går og drømmer om – det er vigtigt.

“Hvor går drømmene hen ? “er en skøn forestilling og I kan læse mere om forestillingen her.

Medvirkende

Instruktør: Gitte Aagaard,

Skuespillere: Anders Glud Jensen og Johanne Dal-Lewkovitch,

Dramatiker: Line Mørkeby,

Musiker: Emil Assing Høyer,

Videokunstner: Magnus Fuhr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *