Okker Gokker på det lille teater

Anmeldelse:

Det lille Teater i det indre København spiller for tiden småbørnsforestillingen Okker Gokker.

Med skæve proportioner og højt til loftet leger forestillingens tre børn sig gennem musik og rim. Det er de gamle kendte rim og remser – dog på nye toner og med nye udtryk. Det berører noget genkendeligt, noget bevidst og noget ubevidst. Voksne der leger som børn. Vi er med som en flue på væggen og ser, hvad der sker i børneværelset, der er fuld af leg. Det ulmer med velbehag inden i os, mens vi sidder i salen og betragter legen på scenen. Ingen plastik, IPads eller voksne. ”Bro, bro, brille” bliver til gemmeleg, og ”Dig om mig og vi to” bliver til en dans mellem tre.

I forestillingen på Det lille Teater bliver der improviseret over emnerne. Der leges finurligt med ord og udtryk. Vi rives med ind i børnenes univers. Som vågen under en lang middagslur, hvor leg rammer det ubevidste. Dér hvor legen bliver dyb og fuld af noget, man ikke helt forstår. Fantasi og leg er et sprog i sig selv. Det ubevidste, som på én og samme tid er bevidst. Leg der forløser. Ting, man måske ikke vidste, var i én. Glæde og venskab. For børn er altid til stede i nuet og stimuleres af intelligent leg. Sådan er det på scenen, og sådan er det i salen blandt publikum, voksne som børn.

Spejlbilledet bliver levende, og op fra kælderen kommer fru Hansens frikadeller, og der lægges æg på scenen og en jakke bliver stor nok til tre. Den hvide dukke i Paris. Alle dimensioner og lyde tages i brug på enkel, legende og musikalsk vis. Vi føler os omgivet af venskab. Okker Gokker er en vidunderlig forestilling, der får vores hjerner og hjerter til at gro.

De fire skuespillere Rikke Bilde, Karin Bang Heinemeier, Lærke Schjærff Engelbrecht og Mathias Skov Rahbæk spiller alle fantastisk. Man fornemmer deres glæde og stolthed over at være medskabere af forestillingen – i smukt samarbejde med instruktøren Charlotte Munksø, der står for ideen til konceptet. Musikken af Klaus Risager er rigtig god. Scenografien er af Louise Beck. Forestillingen er for de 2-5 årige og absolut værd at se. Vi giver den fem stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *