Ronja Røverdatter på Docken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter, kender vi voksne nok alle. Her er den flot instrueret af Martin Svinkløv, med skøn scenografi af Jan de Neergaard. Sebastian har skrevet musikken, og på scenen står et væld af lækre røvere. Der er modige og umulige far Mattis, rørende spillet af Mikkel Vadsholdt, og der er seje kvinder, med Ingeborg Børch som vise og stærke mor Lovis, de allerkæreste rumpenisser og helt vidunderlige Ronja Røverdatter, spillet af Sofie Amalie Kronborg Christensen og hendes gode ven Birk, dejligt spillet af Helmer Solberg. Ronja især er en absolut gevinst for stykket, for hun indeholder den ro, det temperament og den retfærdighed, som kun børn har, selv når de voksne har glemt det. Jeg savner dog lidt et kæmpe forårsskrig, men det er nu alligevel en sød version stykket har. Men for mig betyder det stadigvæk meget at stikke i et meget vildere forårsskrig.

Stykket er lidt af et en fantastisk overraskelse med virkelig mange medvirkende, liveband og utroligt velspillende børn og voksne. Det er i det hele taget en virkelig flot og skøn oplevelse, med farlige hekse, røg, masser af ro og poesi, som ofte ligner både bogens og filmens univers. Men teaterstykket kan noget helt særligt. Det har en måde at skifte billeder på, som er magisk – lige fra Ronja bliver født, til hun bliver stor. Det er flotte sceniske billeder. Det er svært at adskille filmen og bogen fra teateroplevelsen, men stykket rammer rigtig flot, det vi elsker. Det er skønt at Ronja ligner den Ronja, vi kender fra filmen. Det er et super dejligt og flot stykke, som virkelig er værd at se. Naturligvis er det også en god ide at se filmen og læse bogen forinden.

Vi giver forestillingen 5 store stjerner.

Docken er et skønt sted ude ved vandet ved Nordhavn Station og skal snart på turne igen. I kan læse mere om stykket her.

Stykket varer knap 2 1/2 time, og i pausen er der masser af popcorn og lækre omgivelser.

Forestillingen er produceret af Heltemus og jeg tager hatten af for dem – det er kæmpe maskineri der kører og ønsker dem alt det bedste – se mere her om forestillingen her http://www.heltemus.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *