Ronja Røverdatter på Teatret Zeppelin

Teateranmeldelse: 4 ud af 6 stjerner

På Teatret Zeppelin på Vesterbo i København, spilles der for tiden, på livet løs, Astrid Lindgren’s Ronja Røverdatter. Teaterstykket er fint instrueret af Lene Skytt, der har skabt en sød og naturlig fortælling, der lægger sig op ad både bog og film. Forestillingen skaber af og til rigtig magiske billeder – specielt når musik, dans og sceniske tableauer bliver fysiske og fulde af liv. Scenografien, af Johanne Eggert, er flot og det er forfriskende sådan at komme en tur i skoven – og da Birk og Ronja svømmer rundt, er det helt vidunderligt – mere af det, tak!. For Ronja er fuld af liv, en rigtig skov-krudt-ugle og spilles smukt af Sophie-Marie Jeppesen. Hun giver et rigtig godt billede af Ronja, som man godt forstår, de alle elsker. Birk er også yderst stimulerende at få på scenen, fuld af kløgt og mod og godt spillet af Joakim Jarl Sejergaard. Alle spillerne er rørende – alene, såvel som i ensemble, men en lille usikkerhed anes som helhed i forestillingen. Måske de trænger til en rigtig vild røversvingom, tude-hyle tur eller endnu mere vild natur ud fra deres røverhjerter, for at ramme os dybere.

Spænding og stor fornøjelse var at finde blandt publikum, der må komme i salen fra 7 år – dog ville jeg mene, at man godt kan snige lidt yngre medlemmer med sig. Scenografien var smuk, og ja skulle taget løfte sig endnu mere, skulle man måske fyre op for endnu mere sang, fysik og leg. Scenografien får alle karaktererne.

En kæmpe tak til hele holdet. Det var en fornøjelse, og jeg kan på det varmeste anbefale at skynde jer ind og se forestillingen – læs mere her

Dramatisering Annina Enckell Forlag Nordiska Ap

 

Forlag Nordiska Aps

Oversættelse Mie Brandt

Bearbejdelse Lene Skytt & Mie Brandt

Medvirkende Sophie-Marie Jeppesen, Torben Vadstrup, Amalie Lindegård, Joakim Jarl Sejergaard, Mikkel Trier Rygård, Mathias Hjørnholt.

Instruktion Lene Skytt

Scenografi og kostumer Johanne Eggert

Kostumier (opr. opsætning 2013) Henrik Bjerregaard

Kostumier (2015) Camilla Lind

Kostumier (2018) Siri Dalsgaard Jepsen

Systueassistenter Carla Hesseldahl, Sasha Babenco

Lyddesign Emil Assing Høyer

Lysdesign Michael Breiner

Hårdesign Christina Klinke

Bygnings- og produktionsleder Peter Edward Rasmussen

Teknisk afvikler Maria Pi

Teknisk assistent og bygger Rasmus Christner Månsson

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *