Storm over Ramasjang i Østre Gasværk Teater

Anmeldelse: 4 ud af 6 stjerner:

På Østre Gasværk var der d. 8 Oktober 2020, premiere på teaterforestillingen Storm over Ramasjang.

Smukt er det at ankomme til det flotte teater, hvor der pænt blev taget imod en, med gratis tilbud, om også børneansigtsmasker – hvilket vores 3 unger på 6 , 8, og 9 år, fandt rigtig sjovt at have på, indtil vi fandt vores pladser og lidt lettede tog dem af igen. Børn må komme med fra 4 år af – og jeg er sikker på at enhver barnlig sjæl, vil kunne nyde denne forestilling.

Østre Gasværks Teaterrum er jo stort, rundt og imponerende, og midt på scenen ses Mie Riis Christensens smukke scenografi – formet som en stor klippeø, med tunge uvejrsskyer , og højt toner der sig en klippe – flot ser det ud og forventningerne er høje.

De 3 elskede Ramasjang karakterer Onkel Reje, Motor Mille og Hr. skæg er med i stykket, samt en skøn danser; Bobby Ateidu, 3 dejlige og dygtige børnedansere og operasangerinden Andrea Pellegrini, som vindheksen Frk. Storm. Fedt med også opera- dejligt at give den oplevelse til børn.

På en ø nær scenen, ses den mågeudklædte komponist og musiker Anders Ortman, hvis musik fylder smukt i forestillingen og er med til at sætte stemningen af melankoli, storm, kærlighed og eventyr – musikken løfter forestillingen op og man nyder det meget.

Stykket handler om den vilde, utæmmede Onkel Reje, skønt spillet af Mads Gertsen, der er stukket af fra ræset i Ramasjang og er landet på øen her, hvor Vindheksen regerer. Hun forhekser alle og planlægger et giftemål med Onkel Reje. Heldigvis dukker skønne Motor Mille, (Mille Gori) og fantastiske Hr. skæg (Mikkel Lomborg) op, for at rede Onkel Reje. Men de falder under Vindheksens tryllekræfter, og deres særegne kendetegne, som mod og glæde svigter dem – og forestilling, centrerer sig dernæst om, at stå ved sig selv og være den man er. Men det lykkedes desværre ikke helt, det er som om man hopper lidt i fortællingen – samtidigt med man dingler lidt ned fra loftet. Sjovt, men forestillingen får ikke rigtig luft under vingerne.

Manuskriptet er af Pelle Møller og instruktionen af Maria Kjærgaard-Sunesen og hvilken samklang, der har gjort det ikke løfter sig helt, som man ønsker det, er svært helt at sætte finger på. Dejligt med opera og drøn på, men mere ville vi gerne have. Vi sidder ikke og føler med karaktererne eller frygter heksen eller at vi aldrig skal få Onkel Reje igen. Ingen af de skønne karakterer kom helt ud over rampen, scenen er jo rund og stor og alle i salen skal man nå – de tryllebinder os ikke, som vi gerne ville – det føles lidt som de har glemt vi sidder her ude i siden af salen. Lige til at starte med virkede det, som de virkelig gav den gas, men noget var ikke helt i top – dog absolut vær at nyde og at se. Karaktererne er jo skabt til TV, men det er smukt at gå i teatret, for sindet åbnes mere og fantasien får vinger- så hatten af for en alletiders forestilling. Tak til hele holdet

Så skynd jer at bestille billetter her


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *