Teaterstykket “Lykken og lysets Eddekop”

Anmeldelse:

På Anemone Teatret spiller en fantastisk forestilling “Lysets og lykkens Edderkop”. Forestillingen er fuld af stille og magisk musik – med to af forestillingens 4 personers ensemble siddende i hver side af scenen. De har et hav af magiske instrumenter omkring sig og skaber fortryllende musik til forestillingen på scenen. Lys, vand, hav, vind, måger og følelser. Pigen Ida sidder i sin afdøde farmors kælder, der siden farmorens død har været hjem for Ida og hendes familie. Men nu er huset solgt, og Ida er rasende og vil ikke af sted. Hun har tændt et lys for sin farmor, og får nu besøg af edderkoppen Alfred. Ida drager af sted i et badekar på en farlig færd med sin nye ven og følgesvend edderkoppen Alfred. De møder mange farer på deres færd og synger modige sange fra hjertet, og de kæmper fuld af røde kinder, knytnæver og ærlighed. De overvinder en tåge, der omhyller dem, en hval der spiser dem og de vogter heksen, der hykler. Alle kræver de en indre overvindelse af frygt, masser af mod og kærlighed akkompagneret af vidunderlig sang og musik. Alt sammen med simple virkemidler og masser af billeder. Billede, der ikke kun er skabt på scenen af dygtige skuespiller og af scenografien, men billede, der er skabt i hjertet og i fantasien – på lykken og livets vej.

Nogle gange bliver vi alle bange. De voksnes angst forplanter sig i børn – og selvom man kunne ønske sig, at det ikke var nødvendigt at slås, er det rart at se et barn kæmpe, for det hun har kært og skabe venner.

Pigen Ida, spillet af Maria La Cour, spiller virkelig rørende, med en god blanding af netop følsomhed, styrke og snilde. Edderkoppedukkefører og skuespiller Kristoffer Rosing-Schow har også en sundhed og ro over sig. Det klæder stykket og bidrager til, at man kan mærke den sundhed, som børn så rigeligt besidder. Musikken er en absolut fornøjelse og er spillet af Christian Bergman og stykkets komponist Stine Michel. Forestillingen har modtaget Carl Prisen i 2016 for netop stykkets børnemusik – og jeg ville gerne have købt en CD med musikken. Forestillingen fortjener 5 stjerner, og jeg er sikker på der kommer flere sæsoner at opleve den i. I kan finde mere om den her

Manus og idé: Anemone teatret og Stine Michel Scenografi: Liselotte Justesen Instruktion: Lisbet Lipschitz

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *