Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater

Teateranmeldelse: 6 ud af 6 stjerner.

Jeg elsker musikken af Tjajkovskijs, og gør forestilling i Balanchines originale version  på Det Kongelige Teaters Gamle Scnene, til en absolut klassiker i år, med hele 64 balletbørn på scenen – og hvor jeg dog nyder det,  og den lykke det faktisk giver mig, at se så smukt et stykke – for skønhed er scenen fuld af – helt overdådigt.  Det er så delikat og overdådig en scenografi af Anthony Ward – dog er selve scenografien lid for polkagristurbinehal til mig i 2 akt, men kostumererne flor delikate, mens 1. akt er fuldstændig overdådig i også scenografien  , for wau det jueltræ og den snestorm, og hele vejen igennem er kostumer så aerokratiske delikate og ekstremt smukke og Nikolaj Hûbbe har virkelig formået at få skønheden og livsglæden frem på scenen.

Hele holdet gør det så godt og flot, dog ville jeg gerne have set endnu flere polkagrise hullahopringe i snurren.

Men hvor er vi dog heldige at vi har nationalscenen, og har man mulighed for det, så tag ind og se det. I sig selv er Det Gamle Kongelige Teater med Gamle Scene som stykket spiller på,  på Kongens Nytorv en oplevelse, og man ser flere fantastiske scener, der minder en om barndommens fantasifyldte univers, hvor blot et stykke legetøj er nok til hele livet – og her på billedet ser man hvordan en enkelt dukkefigur i julegave åbner legen op for en mini udgave af 1. verdenskrig – fuldstændigt vidunderligt koreograferet og portrætteret.

Så skynd jer ind at se den – det er værd at sparre alle pakkekalendergaver, shoppingture og brunkager på et stykke fantastiske kultur.

Min barn huede hver gang man kunne klappe og var tydelig lykkelig. Tak til hele holdet – det var ren magi –  I gør livet smukkere.

Koreografi: George Balanchine

Musik: Pjotr Tjajkovskij

Scenografi: Anthony Ward

Kostumer: Anthony Ward

Lysdesign: Anders Poll

Iscenesættelse: Nikolaj Hübbe

Dirigent: Jakob Hultberg

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *